Bowen kezelés

 A BOWEN TECHNIKA egy egyedülálló, lágy izom- és kötőszöveti stimulációs módszer. A kezelés során a test meghatározott területén - izmokon, inakon, kötőszöveteken - néhány finom, pontos mozdulatot végzünk, majd az idegrendszer erre az impulzusra válaszként oldja az ott lévő feszültséget. A fő különbség a hasonló elven dolgozó módszerekhez képest a mozdulatsorok között hagyott hangsúlyos szünet, ami segíti az idegrendszernek a kapott információt jobban feldolgozni, és ezáltal tartósabb eredményeket elérni.

A Bowen Technika holisztikus módszer: nem betegségekre fókuszál, hanem az egész szervezetben igyekszik feloldani a feszültséget, ezáltal helyreállítani a megbomlott harmóniát. Ezért is nevezik néha fizikális homeopátiának.

 A Bowen alapelve, hogy testünk öngyógyító mechanizmusa csak relaxált állapotban indulhat be, ezért kell az általános feszültségoldást végezni a testen.  A kezelés során a kezelt személy egy igen mély, ellazult állapotba kerül. Élettani folyamatai harmonizálódnak, és ez a változás napokon keresztül folytatódik a kezelés után is. Ez az állapot kedvez annak, hogy az elakadt helyreállítási folyamatok újrainduljanak.

 

Amikor stresszes, túlfeszült állapotban vagyunk, akkor a szervezetünk nem tudja teljes mértékben elvégezni a helyreállító folyamatait. Például ha egy baleset ér bennünket, a sérült testrész feszült és fájdalmas lesz, hogy a gyógyulásig azt a területet ne használjuk. A helyreállításhoz a szervezetnek nyugalom és idő kell. A Bowen Technikával elősegíthetjük, hogy a megfeszült izmok, kötőszövetek lazuljanak, a  gyógyuláshoz szükséges folyamatokat beinduljanak.

A Bowen Technika sajátsága, ami elsőre furcsa lehet, hogy a kevesebb mindig több. Minél bonyolultabb, komolyabb egy probléma, annál kevesebb fogást végzünk.

Gyakran azonnali változásokról számolnak be a vendégeim, de a hosszabb ideje fennálló problémák esetén is elindulnak az érezhető helyreállító folyamatok: méregtelenítés, a keringés illetve a nyirokkeringés javulása, növekedik az energiaszint.

A Bowen Technika a szervezet minden rendszerére pozitív hatással van.

 

 

Budapest, XI. kerületben: keddenként

Solymáron: hétfőn, csütörtökön és pénteken

Diósdon: szerdán

Előzetes bejelentkezés:

Markó Anette

+36 20 966 4554