HOGYAN TUDOK SEGÍTENI A KISMAMÁKNAK ÉS A BABÁKNAK A BOWEN TECHNIKÁVAL?

A módszer lényegéből adódik, hogy gyengéd, tiszteletteljes mozdulatokkal és a közöttük lévő szünetekkel finoman és mellékhatások nélkül, mintegy fizikális homeopátiaként hat az öngyógyító folyamatokra.  

 Ha várandós vagy, ha már megszületett a babád, esetleg már több kisgyermek édesanyja vagy, biztos tudod, hogyha lehetséges, a gyógyszerek helyett jobb a szelíd módszereket választani a gyógyuláshoz: A Bowen a várandósságra való felkészülésben, illetve annak ideje alatt; szülés közben a vajúdás megkönnyítésére; a szülés utáni időszakban egyaránt hatásos kezeléseket nyújt.

  Fogantatás 

Néha a teherbe esés sem könnyű. Még akkor sem, ha a szervezetben minden rendben van. Ha már régóta próbálkozol sikertelenül, nehéz megtartani azt a nyugalmat és kiegyensúlyozottságot, ami ahhoz kell, hogy megfoganjon a baba. A Bowen a stressz oldásával, a test harmonizálásával, néhány célzott mozdulatával lehetővé teszi, hogy a kibillent egyensúly helyreálljon mind testi, mind lelki szinten.

Kismamáknak

A Bowen technika segít a kismamáknak: a magzat növekedésével változik a gerinc és a medence terhelése, nyúlnak a medencefenék izmai. Ez óhatatlanul együtt járhat derék- és hátfájdalommal. A hormonváltozások és az új élet kihordása közben az egész szervezetre kiható változások történnek: reggeli rosszullétek, fáradékonyság, emésztési gondok: puffadás és székrekedés, gyomorégés, fejfájás, nyakfájdalmak, derékfájás, hátfájás, mellfeszülés, stressz, vizesedés, lábdagadás kíséri a várandósság heteit. Ezen kellemetlen tünetek enyhítésén túl a Bowen Technika hatékonyan oldja a  feszültségeidet, félelmeidet is, melyek velejárói az új megváltozott élethelyzetnek.

 A szülés után pedig nagy segítséget nyújthat a szervezet regenerálásához, a megnyúlt kötőszövetek helyreállításához, a tejelválasztási nehézségek megoldásához, a megváltozott életfeladatok okozta feszültségek oldásához, hogy  nyugodtan, teljes odafigyeléssel fordulhass gyermeked felé.

 Újszülötteknek

Ugyanígy az újszülöttek és a csecsemők esetében is számos olyan esetben felmerülhet az alkalmazása, amellyel elkerülhetők a hosszadalmas, komolyabb beavatkozások is. A világrajövetel éppen olyan nagy fizikai megterhelés az újszülöttnek is, mint az édesanyának, és ez a teljesen komplikációmentes, háborítatlan szülés során is fennáll.

A Baby Bowen gyengéd fogásaival kiválóan lehet oldani a fizikális feszültségeket, akár már néhány órával vagy nappal a születés után, így igen sok későbbi problémát lehet megelőzni: akár testi, akár mentális fejlődésbeli elakadásokat, testtartásbeli anomáliákat, melyek felnőttkorban jelentkező panaszok korai okai is lehetnek.

 Az újszülöttkor és a csecsemőkor mindennapi vagy esetleg komolyabb panaszai (mint a hasfájás, emésztési gondok, puffadás, fogzás, nyugtalanság, alvási gondok, túl sok sírás, ekcéma, allergia, nyaki merevség, fejtartási problémák, mozgásfejlődésben való elmaradás, stb.) pár héten keresztüli, esetenként néhány gyengéd, egy-két fogást jelentő kezeléssel oldhatók, vagy akár végérvényesen meg is szüntethetők.

 ...és hogyan tudok segíteni a kismamáknak és gyermeküknek egyidejűleg?

 A Bowen módszerrel babát és mamát egy időben is lehet, jó is kezelni.  A „szimbiózis” miatt a párhuzamos kezelés mindkettőtök állapotában azonnali pozitív változásokat hoz. A cél mindig a gyengéd, fájdalommentes és tiszteletteljes hozzáállás, hogy az épp megszületett gyermek és édesanyja a legnagyobb harmóniában kezdhesse közös életét.

Kisgyermekkor

 A kisgyermekek fejlődésében napról napra történnek a változások. A felállást követően felgyorsul a mozgásfejlődés, egyre ügyesebbé válik, a finommotoros mozgások kiteljesednek, a beszédtanulás, a figyelem tartóssága, a gondolkodásfejlődés ebben a korban a leggyorsabb.

 Előfordulhat, hogy a fejlődés egyik-másik téren lelassul, elakad, visszamaradást tapasztalhatsz gyermekednél. Ennek igen sokféle oka lehet, de ha valamiféle strukturális, kötőszöveti blokk miatt történik, akkor a Bowen Technikával eredményesen lehet ezeket a jó irányba változtatni.

 Ha további kérdésed van, vagy időpontot egyeztetnél, hívj: +36 20 966 4554

 

Budapest, XI. kerületben: keddenként

Solymáron: hétfőn, csütörtökön és pénteken

Diósdon: szerdán

Előzetes bejelentkezés:

Markó Anette

+36 20 966 4554